Sposób przygotowania:
Gołąbki w kapuście
Kaszę i mięso ugotować. Mięso zmielić. Ugotować osobno główkę kapusty. Później oddzielać liście od siebie. Połączyć mięso z kaszą. Da margarynie usmażyć cebulkę. dać do tego mięsa i kaszy. Przyprawić solą i pieprzem. Zwijać w liściach kapusty. SOS: ugotować na 12 kostce wywar. Dać do tego koncentrat. Pogotować przez chwilę. Na końcu zalać mąką wymieszaną w śmietanie. Zagotować i przyprawić do smaku. Gołąbki podsmażyć delikatnie na tłuszczu przełożyć do miski i zalać sosem.
elzbieta8960
Czy napewno w UGOTOWANA kapuste zawijamy farsz ?
Ja wiem ze kapuste sie obgotowuje tak aby mozna bylo odzielac poszczegolne liscie.
Ugotowana bedzie sie rozrywac.
pioge7
u mnie się robi w ugotowanej, nie moja wina że u pani się robi inaczej :D
elzbieta8960
u mnie się robi w ugotowanej, nie moja wina że u pani się robi inaczej :D
[/qu
Przede wszystkim troche grzeczniej.Rob sobie z ugotowanej ale nie badz ironiczny/a wobec innych.Troche pokory i dokladniejszego opisu przygotowania bo poczatkujacy w kuchni niewiele zrobi z twoich przepisow ,sa bardzo lakoniczne.I jeszcze do tego wszystkie zupy na kostkach bulionowych(sama chemia).
Zadalam jeszcze jedno pytanie i chyba tym nie urazilam dumy : jaka kasza ma byc do golabkow. :)
pioge7
a co do drugiego pytania chodzi o kaszę WIEJSKĄ, średnie opakowanie, zaraz postaram się poprawić :D