pioge7

pioge7

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 604]

Gołąbki w kapuście

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

super, moja mama je często robi

Gołąbki w kapuście

Składniki:

Gołąbki w kapuście

 

  • 30 dag kaszy wiejskiej
  • 1 kg mięsa wieprzowego bez kości
  • główka kapusty
  • 1 cebula
  • przyprawa do gołąbków
  • sól, pieprz
  • kucharek
  • łyżka margaryny
  • SOS
  • wywar warzywny z 1 kostki
  • pół szklanki śmietany
  • 1 łyżka mąki
  • 1 słoiczek koncentratu pomidorowego

 

Sposób przygotowania:

Gołąbki w kapuście
Kaszę i mięso ugotować. Mięso zmielić. Ugotować osobno główkę kapusty. Później oddzielać liście od siebie. Połączyć mięso z kaszą. Da margarynie usmażyć cebulkę. dać do tego mięsa i kaszy. Przyprawić solą i pieprzem. Zwijać w liściach kapusty. SOS: ugotować na 12 kostce wywar. Dać do tego koncentrat. Pogotować przez chwilę. Na końcu zalać mąką wymieszaną w śmietanie. Zagotować i przyprawić do smaku. Gołąbki podsmażyć delikatnie na tłuszczu przełożyć do miski i zalać sosem.