Sposób przygotowania:
Gołąbki w pekińce z cukinią
Kapustę rozdzielamy na liście, które następnie myjemy, i wrzucamy na 3 minuty do wrzątku, po wyjęciu lekko rozbijamy tłuczkiem stwardniałe końcówki. Cebulę kroimy w drobną kostkę, cukinię ze skórką ścieramy na tarce na dużych oczkach, łączymy całość z mięsem i przyprawami oraz czosnkiem przeciśniętym przez praskę. Całość dobrze wymieszać i połączyć wszystkie składniki. Z masy formujemy podłużne kulki, które zawijamy w liście kapusty. Na dnie dużego garnka kładziemy 2-3 liście a na to kładziemy gołąbki. 2 łyżki vegety wymieszać z wodą i koncentratem i zalać gołąbki (wody ma być tyle żeby gołąbki były przykryte). Gotujemy na małym ogniu ok.1 godzinę aż kapusta będzie miękka. Smacznego :)