rozanka

rozanka

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 293]

Gołąbki wegetariańskie

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Pyszne mimo ze bez mięsne,czasem warto z czegoś zrezygnować

Gołąbki wegetariańskie

Składniki:

Gołąbki wegetariańskie

 

  • Młoda biała kapusta
  • woreczek kaszy perłowej
  • opakowanie suszonych grzybów leśnych
  • kostki bulionowe warzywne
  • koperek
  • sól,pieprz
  • skrobia kukurydziana

Sposób przygotowania:

Gołąbki wegetariańskie
Grzyby moczymy w wodzie na noc,a następnego dnia gotujemy i studzimy.Woreczek kaszy również gotujemy i studzimy.Grzyby kroimy i mieszamy z kaszą i przyrawiamy solą,pieprzem i koperkiem.W dużym garnku gotujemy wodę żeby sparzyć liście kapusty.Na liściach układamy porcje kaszy z grzybami i zawijamy.Układamy w garnku,zalewamy wodą,dodajemy sól,pieprz i kostki bulionowe.Gotujemy około godziny,aż kapusta będzie miękka.Z wywaru z grzybów i wywaru z gołąbków robimy sos,zagęszczając go skrobią kukurydzianą.