Sposób przygotowania:
Gołąbki z boczkiem mielonym w sosie
Boczek kroimy w mniejsze kąski i mielimy go. W tym czasie gotujemy ryż w osolonej wodzie. Cebulkę drobno siekamy. Na patelnie wrzucamy zmielony boczek i podsmażamy razem z cebulką (wytopiony tłuszcz odlewamy !!!), Następnie do mięsa dodajemy ugotowany ryż i dokładnie mieszamy, doprawiamy do smaku - podsmażamy razem przez około 5 minut. Farsz zawijamy w liście kapusty. Układamy w garnku zalewamy 2 - 3 szklankami wody (woda powinna sięgać do 1/3 gołąbków) przyprawiamy magii i gotujemy na wolnym ogniu pod przykryciem około 30 minut, następnie w kubku w 200ml wody rozrabiamy koncentrat pomidorowy i zalewamy gołąbki, dalej gotując je do miękkości pod przykryciem. Podajemy np z ziemniaczkami Smacznego