Sposób przygotowania:
Gołąbki z czerwonej kapusty z kaszą z samopszy
Wodę zagotowujemy i wkładamy liście kapusty, blanszujemy przez chwilę i wkładamy do zimnej wody, odsączamy na cedzaku. Cebulę i czosnek obieramy z łusek i kroimy w kosteczkę. Paprykę myjemy i kroimy w kostkę. Pieczarki obieramy ze skórki i kroimy w kostkę. Pokrojone warzywa przesmażamy na rozgrzanym oleju przez około 2 - 3 minuty.
Do miski wkładamy składniki farszu i bardzo dokładnie mieszamy. Z farszu robimy kulki i wkładamy na środek liścia, zwijamy gołąbki.
Sos : do miski wlewamy wodę i dodajemy pozostałe składniki, mieszamy. Na dno brytfanki wkładamy liście kapusty i układamy gołąbki, wlewamy przygotowany sos i wstawiamy do piekarnika. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 1 godzinę.
Do miski wkładamy składniki farszu i bardzo dokładnie mieszamy. Z farszu robimy kulki i wkładamy na środek liścia, zwijamy gołąbki.
Sos : do miski wlewamy wodę i dodajemy pozostałe składniki, mieszamy. Na dno brytfanki wkładamy liście kapusty i układamy gołąbki, wlewamy przygotowany sos i wstawiamy do piekarnika. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 1 godzinę.
jagoda59
kuchenny świat