Sposób przygotowania:
Gołąbki z farszem mięsnym
Liście kapusty ostrożnie oddzielam, następnie wrzucam do wrzątku na 8 minut.
Ryż gotuję według zaleceń producenta na opakowaniu.
Mięso mielone wyrabiam z solą, pieprzem, dodaję ugotowany ryż , wszystko razem dokladnie mieszam. Wyciąć twarde kawałki z naszej kapusty, później wyłożyć na nią 2 łyżki farszu mięsnego. Zawinąć.
Wrzucić do wrzącej, osolonej wody, gotować przez ok 45min, dopóki kapusta nie bedzie miękka. Gołąbki wyciągam z wody, wykładam do miseczki, a następnie jem.
Smacznego!
Ryż gotuję według zaleceń producenta na opakowaniu.
Mięso mielone wyrabiam z solą, pieprzem, dodaję ugotowany ryż , wszystko razem dokladnie mieszam. Wyciąć twarde kawałki z naszej kapusty, później wyłożyć na nią 2 łyżki farszu mięsnego. Zawinąć.
Wrzucić do wrzącej, osolonej wody, gotować przez ok 45min, dopóki kapusta nie bedzie miękka. Gołąbki wyciągam z wody, wykładam do miseczki, a następnie jem.
Smacznego!
etap końcowy.