donia1219

donia1219

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 155]

Gołąbki z farszem mięsnym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Gołąbki to znane w Polsce danie, z dodatkiem sosu pomidorowego są jeszcze bardziej smaczne! To idealny pomysł na obiad, czy kolację.

Gołąbki z farszem mięsnym

Składniki:

Gołąbki z farszem mięsnym

 

  • 1kg mięsa mielonego z karczku
  • dwa woreczki ryżu
  • główka białej kapusty
  • woda
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Gołąbki z farszem mięsnym
Liście kapusty ostrożnie oddzielam, następnie wrzucam do wrzątku na 8 minut.

Ryż gotuję według zaleceń producenta na opakowaniu.

Mięso mielone wyrabiam z solą, pieprzem, dodaję ugotowany ryż , wszystko razem dokladnie mieszam. Wyciąć twarde kawałki z naszej kapusty, później wyłożyć na nią 2 łyżki farszu mięsnego. Zawinąć.

Wrzucić do wrzącej, osolonej wody, gotować przez ok 45min, dopóki kapusta nie bedzie miękka. Gołąbki wyciągam  z wody, wykładam do miseczki, a następnie jem. 

Smacznego!

etap końcowy.