Sposób przygotowania:
Gołąbki z farszem indyczo-mięsnym
Gotujemy ryż na półtwardo.Z kapusty wykrawamy głąb i obgotowujemy kapustę.Liście rozdzielamy. Ścinamy zgrubiałe nerwy liściowe. Cebulę pokrojona w kosteczkę szklimy na 1 łyżce oleju, mieszamy ją z mięsem mielonym z indyka i ryżem, doprawiamy do smaku przyprawą Smak Lata i pieprzem. Farsz układamy na liściach kapusty, zakładając boki liści do środka, a następnie zwijamy w rulon. Robimy 20 gołąbków. Na blasze układamy pozostałe liście kapusty,na nich układamy ciasno gołąbki i zalewamy rosołem. Przykrywamy liśćmi kapusty. Dusimy w temp. 180 stopni około 40 minut godz. Zwiększamy temp. do 200 stopni i dalej dusić około 1 godziny. Podajemy z sosem pomidorowym lub bez niczego.