malwina1808

malwina1808

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 167]

Gołąbki z mięsem.

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Gołąbki z białej kapusty z mięsem

Gołąbki z mięsem.

Składniki:

Gołąbki z mięsem.

 

  • główka kapusty
  • 2woreczki ryżu
  • 1/2kg mięsa mielonego
  • 2 jajka
  • pieprz, sól

 

Sposób przygotowania:

Gołąbki z mięsem.
Kapustę oczyść, wytnij głąb i ugotuj. Dwa woreczki ryżu ugotuj i ostudź. Dodaj do mięsa mielonego. Następnie dodaj jajka, sól i pieprz. Wymieszaj. Ugotowaną i ostudzoną kapustę porozdzielaj na liście. Z każdego liścia usuń nerw liściowy. Na środek każdego liścia nałóż farsz mięsny. Zagnij dwa boki do środka i zwijaj ciasno w rulonik. Na dnie garnka ułóż kilka liści kapusty. Gołąbki włóż do garnka, układając ciasno jeden obok drugiego. Zalej wodą i duś pod przykryciem na wolnym ogniu. Podawaj z sosem, pomidorowym, ketchupem lub śmietaną.