Katarzyna J.

Katarzyna J.

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1284]

Gołąbki z kaszą jęczmienną

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Pyszne, niedrogie i łatwe w przygotowaniu gołąbki z kaszą jęczmienną, idealna potrawa na obiad dla całej rodziny.

Gołąbki z kaszą jęczmienną Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Gołąbki z kaszą jęczmienną

 

Sposób przygotowania:

Gołąbki z kaszą jęczmienną
Mięso gotujemy do miękkości w osolonej wodzie. Cebulę obieramy, kroimy i szklimy na oliwie. Kaszę gotujemy według przepisu zamieszczonego na opakowaniu. Mięso razem z cebulą mielimy na maszynce do mielenia mięsa. Do masy mięsnej dodajemy jajko, ugotowaną kaszę oraz sól i pieprz. Dokładnie mieszamy. Kapustę obgotowujemy w osolonej wodzie. Zdejmujemy liście. Na liść nakładamy porcję farszu mięsnego. Zwijamy tworząc kopertę. Gołąbki układamy w szerokim naczyniu, podlewamy wywarem spod gotowania mięsa. Dusimy na małym ogniu do miękkości.
Gołąbki z kaszą jęczmienną
Mięso razem z cebulą mielimy na maszynce do mielenia mięsa.
Gołąbki z kaszą jęczmienną
Do masy mięsnej dodajemy jajko, ugotowaną kaszę oraz sól i pieprz. Dokładnie mieszamy.
Gołąbki z kaszą jęczmienną
Na liść nakładamy porcję farszu mięsnego. Zwijamy tworząc kopertę.
Gołąbki z kaszą jęczmienną
Gołąbki układamy w szerokim naczyniu, podlewamy wywarem spod gotowania mięsa. Dusimy na małym ogniu do miękkości.