Sposób przygotowania:
Zapiekane gołąbki bez zawijania
Mięso z piersi kaczki myjemy i osuszamy a następnie kroimy w duże kawałki.
Cebulę wraz z czosnkiem obieramy z łusek, cebulę kroimy na 4 części. Mięso wraz z cebulką i czosnkiem przepuszczamy przez maszynkę do mięsa. Następnie dodajemy drobno pokrojoną umytą kapustę pekińską, kaszę jaglaną, jajko, bułkę tartą i przyprawy.
Wyrabiamy masę dłońmi a następnie formujemy 6 sporych kotletów. Na patelni rozgrzewamy olej i przesmażamy uformowane gołąbki (aż mięso zrobi się jasne).
Potem przekładamy kotlety do naczynia i polewamy przecierem pomidorowym. Przykrywamy przykrywką i wstawiamy do nagrzanego piekarnika. Zapiekamy przez 30 minut w temperaturze 180 stopni pod przykryciem a następnie przez 30 minut bez przykrycia w tej samej temperaturze.
Przed podaniem dekorujemy bazylią.
Cebulę wraz z czosnkiem obieramy z łusek, cebulę kroimy na 4 części. Mięso wraz z cebulką i czosnkiem przepuszczamy przez maszynkę do mięsa. Następnie dodajemy drobno pokrojoną umytą kapustę pekińską, kaszę jaglaną, jajko, bułkę tartą i przyprawy.
Wyrabiamy masę dłońmi a następnie formujemy 6 sporych kotletów. Na patelni rozgrzewamy olej i przesmażamy uformowane gołąbki (aż mięso zrobi się jasne).
Potem przekładamy kotlety do naczynia i polewamy przecierem pomidorowym. Przykrywamy przykrywką i wstawiamy do nagrzanego piekarnika. Zapiekamy przez 30 minut w temperaturze 180 stopni pod przykryciem a następnie przez 30 minut bez przykrycia w tej samej temperaturze.
Przed podaniem dekorujemy bazylią.