eli_555

eli_555

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1833]

Pekińskie gołąbki Eli z rybą i kaszą jaglaną

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Przygotowałam gołąbki z farszem z mintaja. kaszy jaglanej i koperku w liściach z kapusty pekińskiej.

Pekińskie gołąbki Eli z rybą i kaszą jaglaną

Składniki:

Pekińskie gołąbki Eli z rybą i kaszą jaglaną

kapusta

  • 32 duże liście kapusty pekińskiej

ryba

  • 900 g mrożonego mintaja

pozostałe składniki farszu

sos

Sposób przygotowania:

Pekińskie gołąbki Eli z rybą i kaszą jaglaną

przygotowanie pieczarek

Pekińskie gołąbki Eli z rybą i kaszą jaglaną
Przygotować cebule i pieczarki do sosu pieczarkowego.

Pieczarki oczyścić i pokroić. Cebule obrać z łupinek i pokroić w drobną kostkę.

przygotowanie pieczarek cd

Pekińskie gołąbki Eli z rybą i kaszą jaglaną
Pieczarki i cebulę usmażyć na rozgrzanym oleju.

Na patelni rozgrzać olej dodać pieczarki i cebulę. Całość oprószyć solą pieprzem i usmażyć.

przygotowanie kaszy

Pekińskie gołąbki Eli z rybą i kaszą jaglaną
Przygotować kaszę jaglaną i pokroić koperek.

Kaszę jaglaną ugotować według przepisu na opakowaniu i ostudzić. Koperek opłukać, osuszyć i pokroić.

przygotowanie ryby

Pekińskie gołąbki Eli z rybą i kaszą jaglaną
Przygotować rozmrożoną rybę, cebulę i czosnek.

Mintaja odmrozić, opłukać, osuszyć i pokroić w kostkę. Cebule obrać z łupinek i pokroić w kostkę. czosnek obrać z łupinek i przecisnąć przez praskę.

przygotowanie ryby cd

Pekińskie gołąbki Eli z rybą i kaszą jaglaną

Na patelni rozgrzać 5 łyżek oleju rzepakowego dodać cebulę, czosnek i razem przesmażyć. Do cebuli dodać rybę, oprószyć solą, pieprzem i chwilę smażyć.

przygotowanie farszu

Pekińskie gołąbki Eli z rybą i kaszą jaglaną

Do dużej miski włożyć kaszę, rybę i koperek. Całość doprawić do smaku solą, pieprzem i wymieszać.

przygotowanie gołąbków

Pekińskie gołąbki Eli z rybą i kaszą jaglaną

Z liści kapusty pekińskiej odciąć grube nerwy. W garnku zagotować wodę i sparzyć liście kapusty. Liście wyjąć z wrzątku, ostudzić i osuszyć. Liście złożyć po dwa tak żeby nachodziły na siebie. Na liściach rozłożyć farsz.

przygotowanie gołąbków cd

Pekińskie gołąbki Eli z rybą i kaszą jaglaną

Ciasno zwinąć 16 gołąbków.

przygotowanie gołąbków cd

Pekińskie gołąbki Eli z rybą i kaszą jaglaną

Na patelni roztopić margarynę i obsmażyć gołąbki z obu stron.

przygotowanie gołąbków cd

Pekińskie gołąbki Eli z rybą i kaszą jaglaną

Do gołąbków dodać przesmażone pieczarki, podlać wodą i dusić aż kapusta zmięknie. Gotowe gołąbki wyjąć z sosu. Do mleka wsypać mąkę, wymieszać, wlać do sosu i zagotować. Gołąbki podawać z sosem pieczarkowym. Smacznego!