Sposób przygotowania:
Gołąbki z kaszy gryczanej i kapusty włoskiej
Do wielkiego garnka wlewamy wodę i gotujemy. Z Kapusty wykrawamy głąb i kiedy woda w garnku się zagotuje wkładamy ją do niej na 10 minut. W tym czasie do mniejszego garnka wlewamy wodę i gotujemy kaszę, ale tak by się nie rozgotowała. Pieczarki kroimy drobno i smażymy na patelni z rozgrzanym olejem. Do miski dajemy ugotowana kaszę, surowe mięso i podsmażone pieczarki. Doprawiamy solą i pieprzem i mieszamy dokładnie. Kapustę wyciągamy z garnka i obieramy z liści delikatnie. Z każdego liścia lekko odkrawamy długi twardy pasek na liściu, ale tak by nie zrobić dziury. Na każdy liść kładziemy porcję farszu. składamy boki i zwijamy by uzyskać formę gołąbków. Na dnie średniego garnka dajemy parę liści kapusty, a następnie układamy gołąbki, które przykrywam liśćmi kapusty, całość zalewam wodą z garnka w którym gotowaliśmy kapustę i dodaję kostki rosołowe. Całość gotuję 40 minut na małym ogniu. Po tym czasie z garnka wybieram 1 szklankę wody z kostką rosołową i dodaję koncentrat pomidorowy, doprawiam pieprzem i wlewam do małego garnuszka my się zagotowało.