Sposób przygotowania:
Gołąbki z nadzieniem a'la pizza
Główkę białej kapusty opłukać i wsadzić do dużego garnka z wodą. Gotować na średnim ogniu z godzinę, aż zmięknie. W tym czasie przygotować pozostałe warzywa i ser na farsz, tzn. warzywa oczyścić, opłukać, obrać i posiekać. Kukurydzę zaś wysypać z puszki na sitko, odsączając z zalewy tak jak i ogórki kiszone. Ser pokroić na kostkę i obsmażyć na dwóch łyżkach oleju. Farsz doprawić solą, czuszkę dodać zamiast pieprzu Kapustę wyjąć z garnka i odrywać z niej liście tuż przy głąbie i nadziewać każdy farszem jarsko-wegańskim. Do garnka dolać więcej wody i ułożyć na nim specjalny składany talerz z dziurkami i układać na nim gołąbki. Gotować jeszcze 40 min. na parze. Sos można zrobić z pasty bułgarskiej, rozrzedzając ją wodą z odrobiną mąki na małym ogniu na średnio głębokiej patelni. Zamieszać. Podawać gołąbki i polewać sosem.