Mysiunia

Mysiunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1806]

Gołąbki z siekaną kapustą

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

gołąbki ..................................

Gołąbki z siekaną kapustą

Składniki:

Gołąbki z siekaną kapustą

 

  • 1 kg kapusty białej
  • 4 woreczki ugotowanego ryzy
  • 1 kg miesa mielonego
  • 6 jajek
  • 6 łyżek kaszy mannej
  • przyprawy

Sposób przygotowania:

Gołąbki z siekaną kapustą
Kapuste posiekac, posolic i odstawic na 45 minut, nasteponie mocno ją odcisnac i i dodac do niej mięso i pozostale wymienione składniki. Wszystko dokładnie wymieszac i formowac "gołabki" i panierowac w mace. Gołabki piec na oleju na złoty kolor, po przesmażeniu włóżyc do naczynia żaroodpornego i zalac rosołem lub woda z kostkami bulionowymi. Wstawic do iekarnika na ok 40 minut