Sposób przygotowania:
Gołąbki z młodej kapusty w sosie pomidorowym
Kapustę sparzam w osolonej i wrzącej wodzie i delikatnie zdejmuje kilka pierwszych liści. Okładam je na talerz. Cebulę kroje w kostkę i podsmażam na niewielkiej ilości oleju. Ryż gotuje w osolonej wodzie i studzę. Do miski wbijam jajko, dodaję mięso, cebulę i ryż. Następnie dodaję posiekaną natkę oraz doprawiam solą i pieprzem do smaku. Mieszam. Na każdy liść kapusty nakładam porcję masy mięsnej i zwijam ciasno gołąbki. Przekładam je na patelnie i rumienię. W garnku nastawiam wodę. Przekładam gołąbki z patelni. Dodaję do garnka liście laurowe oraz koncentrat. Przykrywam i duszę na wolnym ogniu. Pod koniec doprawiam solą, pieprzem i cukrem. Dodaję posiekany koper. Zagęszczam mąką wymieszana z małą ilością wody i śmietaną. Posypuje koperkiem.