klodczanka

klodczanka

Starszy Kucharz
[Przepisów: 24]

Gołąbki ziemniaczane

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

Tanie i pyszne danie bardzo łatwe

Gołąbki ziemniaczane

Składniki:

Gołąbki ziemniaczane

 

  • 1 kapusta włoska lub biała sredniej wielkosci,
  • 2 kg.ziemniakow,
  • 1 cebula,
  • 1kostka bulionu,
  • sol,pieprz ,
  • olej

Sposób przygotowania:

Gołąbki ziemniaczane
Liscie kapusty sparzyc wode z kapusty nie wylewac ,ziemniaki obrac ugotowac nastepnie przepuscic przez masznke.Cebule posiekac i zeszklic a nastepnie dodac do ziemniakow, wymieszac doprawic do smaku. Na liscie kapusty nakładac porcje farszu a nastepnie zawinac jak typowe gołąbki, ułożyc w wiekszym garnku i zalac woda pozostała po sparzeniu kapusty.Dodac kostke bulionowa i gotowac 1 godz .Mozna podawac z ketchupem lub sosem pomidorowym lub pieczarkowym