Sposób przygotowania:
Puszyste naleśniki dla dorosłychKROK 1
Melona pokroić na małe kawałki i wrzucić do garnka. Do garnka wlać wino, wsypać cukier i dodać łyżkę miodu. Całość gotować na wolnym ogniu do całkowitego odparowania wina.
KROK 2
Żółtka oddzielić od białek i utrzeć z cukrem.
KROK 3
Do żółtek dodać mleko, wodę i mąkę i mieszać do uzyskania gładkiej masy. Masło rozpuścić i dodać do ciasta naleśnikowego.
KROK 4
Białka ubić z odrobiną soli na sztywną piane i delikatnie połączyć z masą. Ciasto naleśnikowe odstawić na 15 minut.
KROK 5
Naleśniki smażyć na suchej i rozgrzanej patelni.
KROK 6
Śmietanę kremówkę ubić na sztywną pianę, dodać cukier puder i serek mascarpone i połączyć do uzyskania gładkiego kremu.
KROK 7
Naleśniki posmarować porcją kremu mascarpone, nałożyć mus melonowy, dodać ulubione owoce i złożyć na pół.
KROK 8
Naleśniki wyśmienicie smakują nawet następnego dnia. Smacznego :)