luna19

luna19

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 572]

Golonka indycza w piwie z fasolą.

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Pyszna soczysta goloneczka z fasolą .

Golonka indycza w piwie z fasolą.

Składniki:

Golonka indycza w piwie z fasolą.

 

  • 3 golonki indycze
  • puszka białej fasoli
  • 2 marchewki
  • 100 gr selera
  • 1 cebula
  • przyprawa do drobiu
  • kolendra
  • 0,5 szkl piwa
  • 1 szkl wody
  • 1 łyżeczka kucharka
  • przyprawa do dań z fasoli Prymat
  • czerwona mielona papryczka

Sposób przygotowania:

Golonka indycza w piwie z fasolą.
Golonki oczyścić, zdjąć skórę i przyrumienić ze wszystkich stron.
Przełożyć do naczynia do duszenia, Przyrumienić pokrojoną cebulę i wyłożyć na mięso. Seler i marchewką pokroić w paski i włożyć do garnka. Posypać wszystko kolendrą kucharkiem papryczką i przyprawą do drobiu, podlać piwem i wodą i dusić do miękkości. pod koniec dodać fasolę z puszki i trochę przyprawy do dań z fasoli ( do smaku) . Zagotować wszystko razem . Podawać z surówką.