Sposób przygotowania:
Golonka indycza w piwie z fasolą.
Golonki oczyścić, zdjąć skórę i przyrumienić ze wszystkich stron.
Przełożyć do naczynia do duszenia, Przyrumienić pokrojoną cebulę i wyłożyć na mięso. Seler i marchewką pokroić w paski i włożyć do garnka. Posypać wszystko kolendrą kucharkiem papryczką i przyprawą do drobiu, podlać piwem i wodą i dusić do miękkości. pod koniec dodać fasolę z puszki i trochę przyprawy do dań z fasoli ( do smaku) . Zagotować wszystko razem . Podawać z surówką.
Przełożyć do naczynia do duszenia, Przyrumienić pokrojoną cebulę i wyłożyć na mięso. Seler i marchewką pokroić w paski i włożyć do garnka. Posypać wszystko kolendrą kucharkiem papryczką i przyprawą do drobiu, podlać piwem i wodą i dusić do miękkości. pod koniec dodać fasolę z puszki i trochę przyprawy do dań z fasoli ( do smaku) . Zagotować wszystko razem . Podawać z surówką.