Malgosia*Ieper

Malgosia*Ieper

Starszy Kucharz
[Przepisów: 21]

Golonka Taty Grzegorza

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

mięciutka, soczysta golonka według rodzinnej receptury

Golonka Taty Grzegorza Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Golonka Taty Grzegorza

 

 

 

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Golonka Taty Grzegorza
Golonki opłukać, wlożyć do sporego garnka. Dołożyć obraną marchewkę, pietruszkę i seler, opłukany por, liście laurowe oraz ziele angielskie. Zalać zimną wodą, posolić i gotować ok. 2 godzin. Kiedy mięso będzie miękkie, wyjąć w wywaru i przelożyć do naczynka żaroodpornego. Posypać świeżo mielonym pieprzem, skropić odrobiną oleju i zapiekać ok. 30 minut w temperaturze 200°C. Podawać ze świeżym chlebkiem, surówką z kiszonej kapusty i zimnym piwem. Smacznego!ą ę ś ć ż ź ł ó ń
Golonka Taty Grzegorza
taki troche "golonkowy rosolek", bulion da sie wykorzystac
Golonka Taty Grzegorza
sprawdzajcie, jakiego koloru nabiera miesko podczas zapiekania - zbyt brazowe, bedzie za suche