Sposób przygotowania:
Golonka Teriyaki
Golonkę zalewam zimną wodą . Dodajemy 2 kostki bulionu na żeberkach (możemy również dodać włoszczyznę lub ulubione przyprawy ziołowe, ale wg mnie bulion w zupełności starczy). Wszystko wspólnie gotuję w szybkowarze około 15-20 minut do miękkości golonki. Ugotowaną golonkę wyjmujemy i wyjmujemy kość. Samo mięso przekładamy na folię aluminiową i skrapiamy sosem Teriyaki. Zawijamy i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 220°C. Pieczemy 30 minut. Następnie golonkę wyjmujemy, folię odchylamy i ponownie wstawiamy do piekarnika. Rumienimy jeszcze 10-15 minut i gotowe. Podajemy z frytkami polaną sosem powstałym z pieczenia. Smacznego.
evita0007
pacpaw
Polecam. Dość prosta w przygotowaniu jest
evita0007
Nawet mnie nie kuś,bo długo mnie na golonkę nie trzeba namawiać hihi :-)