Mysiunia

Mysiunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1806]

Golonka w musztardzie z warzywami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

aromatyczna golonka w musztardzie

Golonka w musztardzie z warzywami Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Golonka w musztardzie z warzywami

 

  • 2 przednie golonki
  • 6 łyżek musztardy
  • 2 marchewki
  • 1 cebula
  • 0,5 szklanki piwa
  • 3/4 szklanki śmietany
  • 1 pałka czosnku
  • przyprawy
  • olej

Sposób przygotowania:

Golonka w musztardzie z warzywami
Czosnek obieramy, przeciskamy, a następnie mieszamy z łyżeczką soli, pieprzem, majernakiem oraz bazylią - nacieramy nim mięso, które lekko nacinamy i wkładamy w te zagłębienia. Następnie smarujemy mięso musztardą i odstawiamy na 24h godziny do lodówki. Następnie mięso przekładamy do naczynia żaroodpornego, wlewamy nieco oleju, wrzucamy ziele i liście laurowe - pieczemy w temp 180*. Po 40 minutach wrzucamy marchew utartą na grubych oczkach, cebulę pokrojoną w kostkę oraz wlewamy piwo - ponownie pieczemy. Po 30 minutach dodajemy zhartowaną śmietankę i zapiekamy mięso jeszcze przez 10 minut. Upieczona golonkę porcjujemy na częsci i podajemy razem z warzywnym sosem
Golonka w musztardzie z warzywami
smarujemy mięso musztardą i odstawiamy na 24h godziny do lodówki.
Golonka w musztardzie z warzywami
dodajemy zhartowaną śmietankę i zapiekamy mięso jeszcze przez 10 minut.
Golonka w musztardzie z warzywami