Di bloguje

Di bloguje

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1440]

Golonka gotowana z warzywami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
  • KALORIE: 790
         
ocena: 0/5 głosów: 0

To prosta metoda na smaczną golonkę, która jest miękka i delikatna w smaku. Fakt, że nie należy ona do fit potraw, ale od czasu do czasu nikomu nie zaszkodzi.

Golonka gotowana z warzywami

Składniki:

Golonka gotowana z warzywami

 

Sposób przygotowania:

Golonka gotowana z warzywami
Golonki umyć, włożyć do garnka, a następnie zalać wodą i zagotować. Wodę z szumem zlać i nalać świeżej. Wtedy do garnka należy również dodać wszystkie przyprawy. Tak przygotowaną golonkę gotować na małym ogniu przez 1 godzinę.

Po tym czasie dorzucić warzywa. Cebulę można pokroić w piórka, a marchewkę z pietruszką przekroić na połowę.

Całość gotować przez kolejne 1,5-2 godziny - aż mięso będzie miękkie.