madzik323

madzik323

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 576]

Golonki w piwie

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Kaloryczna bomba lub rarytas każdego faceta tak się o niej mówi :) golonka to podawana najczęściej w towarzystwie kapusty piwa czy chrzanu.

Golonki w piwie Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Golonki w piwie

 

 

Sposób przygotowania:

Golonki w piwie
Oczyszczone golonki wkładamy do garnka i zalewamy wodą. Dodajemy sól, ziele angielskie i liście laurowe oraz kostki rosołowe, a następnie gotujemy na wolnym ogniu aż będą miękkie. Zdejmujemy z ognia i pozostawiamy aby lekko przestygły wtedy wyjmujemy mięso z garnka i układamy w żaroodpornym naczyniu. Mieszamy piwo z miodem, sosem sojowym oraz imbirem, chili i posiekanym ząbkiem czosnku.Wierzch posypujemy kminkiem. Zalewamy mięso ułożone w naczyniu aż zrobią się rumiane.
Golonki w piwie
Golonki układamy w garku zalewamy wodą i dodajemy przyprawy
Golonki w piwie
Ugotowane mięso układamy w naczyniu żaroodpornym
Golonki w piwie
Mieszamy piwo z przyprawami i sosem sojowym
Golonki w piwie
Zalewamy golnki i posypujemy wierzch kminkiem

Tagi:

piwo sosy