Wafelek2601

Wafelek2601

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Góralski kotlet

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Kotlet zapieczony z pieczarkami i żółtym serem nie tylko dobrze wygląda ale też jest wyjątkowo pyszny.

Góralski kotlet

Składniki:

Góralski kotlet

 

Sposób przygotowania:

Góralski kotlet
Schab rozbić, natrzeć solą i pieprzem. Obtoczyć w rozkłóconym jajku i bułce tartej.

Usmażyć na mocno rozgrzanym tłuszczu na rumiano. Pieczarki i cebulę obrać i posiekać.

Podsmażyć na łyżce tłuszczu, delikatnie podlać wodą i udusić. Na koniec przyprawić.

Na kotlety rozkładamy pieczarki i przykrywamy plastrem sera. Zapiekamy w piekarniku.