zzeszytubabci

zzeszytubabci

Szef Kuchni
[Przepisów: 65]

Gorzka babka

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Babka dla miłośników gorzkich deserów

Gorzka babka

Składniki:

Gorzka babka

 

Sposób przygotowania:

Gorzka babka
Z cytryny zetrzeć skórkę. Sok wycisnąć do miski, dodać żółtka i cukier, zmiksować wszystko razem. Skórkę z cytryny wymieszać z przesianymi mąkami oraz proszkiem do pieczenia. Zmiksować z żółtkami. Z białek ubić sztywną pianę. Czekoladę zetrzeć na tarce z grubymi oczkami, wymieszać z ubitą pianą. Dodać do masy z jajek i wszytsko wymieszać. Babkę przelać do formy, piekarnik nagrzać do ok 180 C i piec przez 50 minut.