Sposób przygotowania:
Gorzka rolada
Jeżeli ktoś lubi gorzkie czekolady , kakao to będzie dla niego rarytas :) Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy razem z cukrem pudrem następnie dodajemy pozostałe składniki i mieszamy. Następnie na wysmarowaną blaszkę prostokątna i wyłożoną papierem wylewamy ciasto i rozprowadzamy równomiernie . Wkładamy do rozgrzanego piekarnika do 200sto. na 17min. Następnie wyjmujemy z formy , ostrożnie przekładamy i ściągamy papier. Jeszcze gorący placek zawijamy w ściereczkę w rulonik i zostawiamy do przestygnięcia. W tym czasie robimy budyń , wszystko tak jak na opakowaniu. Dodajemy tylko cukier i masło. Następnie prawie wystudzone ciasto rozwijamy i nakładamy krem w tym wypadku budyń i zwijamy znów w ściereczkę. Odkładamy do lodówki na dobre 2h , wyjmujemy i rozpuszczamy w kąpieli wodnej gorzką czekoladę 80%. Polewamy i gotowe :) Smacznego!