Sposób przygotowania:
Gotowana babka z dodatkiem białej czekolady
Miksujemy żółtka z cukrem na puch. Przesiewamy obydwie mąki z proszkiem do pieczenia. Do masy żółtkowej dodajemy mąki proszek i rozpuszczoną margarynę. Ubijamy białka na sztywno dodajemy i delikatnie mieszamy. Na koniec dodajemy olejek śmietankowy. Formę do babki gotowanej smarujemy margaryną i obsypujemy bułka tartą. Wlewamy ciasto do formy. Wkładamy do wysokiego garnka przykrywamy pokrywką gotujemy na małym gazie 1 godzinę i 15 minut. Babkę wyjmujemy i stawiamy na kratce do ostudzenia. Orzechy prażymy na patelni. W rondelku rozpuszczamy czekoladę dodając mleko i uprażone orzechy polewamy babkę i zostawiamy do zastygnięcia. Na ostudzoną czekoladę kładziemy kaletki dekorujemy jak nam się podoba , babka gotowa cudnie wygląda .
marietta
lalunia
Jednak całkiem inna jest :) Bo gotowana.