Dark Chocolate

Dark Chocolate

Starszy Kucharz
[Przepisów: 49]

Gotowana cielęcina z jabłkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Łatwe w przygotowaniu i pyszne w smaku. Cudowne danie dla mięsożerców.

Gotowana cielęcina z jabłkami

Składniki:

Gotowana cielęcina z jabłkami

 

  • Składniki (na 4 porcje):

 

 

Sposób przygotowania:

Gotowana cielęcina z jabłkami

Obtocz cielęcinę w mące i lekko podsmaż na maśle. Usuń mięso, dodaj nieco masła i plasterki jabłka do cieczy stale mieszając, aby zapobiec przypaleniu. Następnie dodaj cielęcinę i smaż jeszcze 5 minut. Mięso powinno być bardzo blade, prawie białe, z tylko lekkim różowym zabarwieniem. Podawaj z cząstkami jabłek. Smacznego!