gosia p.

gosia p.

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1329]

Gotowana fasolka szparagowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Tak przygotowaną fasolkę podaję jako dodatek do obiadu.

Gotowana fasolka szparagowa

Składniki:

Gotowana fasolka szparagowa

 

Sposób przygotowania:

Gotowana fasolka szparagowa
Fasolkę obieramy i dokładnie płuczemy. Następnie przekładamy do garnka, zalewamy wodą i gotujemy do miękkości z dodatkiem soli (1 łyżka płaska). Odcedzamy. Płatki kukurydziane mielimy w maszynce do mielenia mięs. Margarynę topimy w małym garnuszku. Dodajemy zmielone płatki kukurydziane i podsmażamy przez chwilę. Fasolkę przekładamy na półmisek i polewamy zasmażką. Podajemy jako dodatek do obiadu.