Sposób przygotowania:
Gotowana golonka z indyka
Mięso umyć i włożyć do garna, zalać wodą i obgotować chwilę.
Odlać wodę i wypłukać, zalać ponownie czystą wodą, dodać listek laurowy, ziele angielskie.
Posolić i dołożyć obrane i umyte jarzyny, marchewkę, pietruszkę, ząbek czosnku i gotować na wolnym ogniu do miękkości.
Przyprawić pieprzem i przyprawą uniwersalną do smaku. Podawać na ciepło z musztardą i pieczywem.
Odlać wodę i wypłukać, zalać ponownie czystą wodą, dodać listek laurowy, ziele angielskie.
Posolić i dołożyć obrane i umyte jarzyny, marchewkę, pietruszkę, ząbek czosnku i gotować na wolnym ogniu do miękkości.
Przyprawić pieprzem i przyprawą uniwersalną do smaku. Podawać na ciepło z musztardą i pieczywem.