jagoda59

jagoda59

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 523]

Gotowana golonka z indyka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
  • KALORIE: 250
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Golonka z indyka przyrządzona w ten sposób jest mniej kaloryczna niż pieczona na głębokim tłuszczu.

Gotowana golonka z indyka Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Gotowana golonka z indyka

 

  • golonka z indyka 2 szt.
  • sól i pieprz do smaku
  • marchewka 1 szt.
  • pietruszka 1 szt.
  • ziele angielskie 3 szt.
  • liść laurowy 1 szt.
  • przyprawa uniwersalna do smaku 1/2 łyżeczki
  • woda 3 litry

Sposób przygotowania:

Gotowana golonka z indyka
Mięso umyć i włożyć do garna, zalać wodą i obgotować chwilę.

Odlać wodę i wypłukać, zalać ponownie czystą wodą, dodać listek laurowy, ziele angielskie.

Posolić i dołożyć obrane i umyte jarzyny, marchewkę, pietruszkę, ząbek czosnku i gotować na wolnym ogniu do miękkości.

Przyprawić pieprzem i przyprawą uniwersalną do smaku. Podawać na ciepło z musztardą i pieczywem.
Gotowana golonka z indyka
Włożyć golonki do garna i zalac wodą, dodać jarzyny i przyprawy i gotować na wolnym ogniu .

Tagi:

mięso danie