Sposób przygotowania:
Gotowana golonka z kapustą
Zagotować 1,5 litra wody ,dodać kostki rosołowe oraz przyprawy.
Następnie włożyć umytą golonkę.
Gotować na wolnym ogniu około 1,5 godziny.
Po tym czasie do golonki dodać kapustę kiszoną wcześniej ją pokroić i dalej gotować jeszcze następne 30 minut dodając łyżeczkę kminku oraz łyżeczkę prażonej cebulki.
Golonkę podawać wyłożoną na kapuście z dodatkiem świeżego pieczywa.
Następnie włożyć umytą golonkę.
Gotować na wolnym ogniu około 1,5 godziny.
Po tym czasie do golonki dodać kapustę kiszoną wcześniej ją pokroić i dalej gotować jeszcze następne 30 minut dodając łyżeczkę kminku oraz łyżeczkę prażonej cebulki.
Golonkę podawać wyłożoną na kapuście z dodatkiem świeżego pieczywa.
gusia1000