Marta1986

Marta1986

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 711]

Gotowana łopatka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Smaczne gotowana łopatka .

Gotowana łopatka Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Gotowana łopatka

 

  • 1 kg łopatki
  • 1 łyżeczka pieprzu
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 łyżeczka tymianku
  • 1 łyżeczka papryki słodkiej
  • 1 łyżeczka curry
  • 1 łyżeczka bazylji
  • ziele angielskie
  • jałowiec
  • 1 łyżka musztardy stołowej
  • listek laurowy
  • 2 litry wody

Sposób przygotowania:

Gotowana łopatka
Łopatkę natrzeć ziołami(pieprz,sól,tymianek,papryka słodka,curry,bazylja) Odstawić na 1 godzinę do lodówki. Po tym czasie wyjąć mięso,posmarować musztardą. Uformować na kształt rolady i osznurować sznurkiem do mięsa. Zawinąć w gazę. Włożyć do wody z listkiem laurowym i zielem angielskim oraz jałowcem.Gotować ok 1 godzinę. Po ugotowaniu zdjąć gazę.
Gotowana łopatka
łopatkę natrzeć ziołami i ugotować w wodzie.