Konczi

Konczi

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1780]

Gotowane medaliony z piersi kurczaka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Pyszne medaliony z drobiu doskonałe na szybki obiad

Gotowane medaliony z piersi kurczaka Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Gotowane medaliony z piersi kurczaka

 

  • Pierś z kurczaka (dość zbita - duża)
  • sól
  • pieprz
  • przyprawa do kurczaka
  • oliwa
  • bulion 50 ml

Sposób przygotowania:

Gotowane medaliony z piersi kurczaka
Pierś z kurczaka myjemy i oczyszczamy z błonek, następnie kroimy w dość grube plastry które przyprószamy solą, pieprz oraz przyprawą do kurczaka najlepiej wybrać ją dość pikantną. Na patelni rozgrzewamy oliwę i pieczemy z dwóch stron na złoty kolor aby pory się pozamykały, w tym czasie bulion doprowadzamy do zagotowania, kiedy nasze medaliony są opieczone wrzucamy je na gotujący bulion i gotujemy przez około 15 minut, Podajemy na ciepło.
Gotowane medaliony z piersi kurczaka
pierś z kurczaka kroimy w plastry i przyprawiamy
Gotowane medaliony z piersi kurczaka
plastry kurczaka wrzucamy na rozgrzaną oliwę
Gotowane medaliony z piersi kurczaka
pieczemy medaliony na złoty kolor z dwóch stron
Gotowane medaliony z piersi kurczaka
mięsko wrzucamy do bulionu i gotujemy kwadrans