superbaba4

superbaba4

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 356]

Gotowane pulpeciki

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Ulubiony obiad mojego synka :)

Gotowane pulpeciki

Składniki:

Gotowane pulpeciki

 

  • 0,5 kg mielone z szynki,
  • por, seler,
  • warzywko,
  • sól, pieprz,
  • 1 szt jajko,
  • 1 szt bułka namoczona w wodzie,
  • mąka,
  • koperek,
  • śmietana 12-procentowa do gotowania,
  • marchew

 

Sposób przygotowania:

Gotowane pulpeciki
bułkę wcześniej namaczamy w wodzie, odciśnięta i rozdrobnioną bułkę mieszamy z mięsem, dodajemy jajko i przyprawy. Przygotowujemy wywar na kostce rosołowej i gdy się zagotuje to wkładamy uformowane i otoczone w mące pulpeciki. Gdy wypłyną do góry dodajemy śmietanę i mąkę zmieszaną z zimną wodą. Na koniec posypujemy natką koperku.