Sposób przygotowania:
Nuggetsy z kurczaka w panierce z majonezem
Filet z kurczaka myję a następnie kroję na paski.
Do jednej piski wsypuję bułkę tartą. Do drugiej miski wlewam mleko, wbijam jajka oraz dodaję majonez.
Całość dokładnie mieszam widelcem tak by nie było grudek. Mieso doprawiam.
Nastepnie obtaczam w jajku potem w bułce. Na rozgrzanej patelni wylewam olej.
Mięso smażę na rumiano. Po usmażeniu nuggetsy kładę na ręcznik papierowy by usunąć nadmiar oleju.
Podaję z ulubionym sosem.
Do jednej piski wsypuję bułkę tartą. Do drugiej miski wlewam mleko, wbijam jajka oraz dodaję majonez.
Całość dokładnie mieszam widelcem tak by nie było grudek. Mieso doprawiam.
Nastepnie obtaczam w jajku potem w bułce. Na rozgrzanej patelni wylewam olej.
Mięso smażę na rumiano. Po usmażeniu nuggetsy kładę na ręcznik papierowy by usunąć nadmiar oleju.
Podaję z ulubionym sosem.