Sposób przygotowania:
Gotowany kurczak w zielonym sosie
Aby podać gotowanego kurczaka z rosołu w zielonym sosie trzeba :
Wyjąć mięso z rosołu. Obrać ze skór , chrząstek i kości .
W garnku rozgrzać tłuszcz . Wsypać mąkę . Wymieszać . Po woli wlewać śmietankę , a potem ciepły rosół. Dodać rozmrożony szpinak. Gotować na bardzo małym gazie mieszając 10 minut .. Doprawić solą czosnkową , cukrem , maggi i sokiem z cytryny . Włożyć kawałki kurczaka .
Podawać najlepiej z makaronem wstążki .
Wyjąć mięso z rosołu. Obrać ze skór , chrząstek i kości .
W garnku rozgrzać tłuszcz . Wsypać mąkę . Wymieszać . Po woli wlewać śmietankę , a potem ciepły rosół. Dodać rozmrożony szpinak. Gotować na bardzo małym gazie mieszając 10 minut .. Doprawić solą czosnkową , cukrem , maggi i sokiem z cytryny . Włożyć kawałki kurczaka .
Podawać najlepiej z makaronem wstążki .