Sposób przygotowania:
Gotowany kurczak z rosołu
Aby podać gotowanego kurczaka z rosołu w sosie koperkowym trzeba :
Wyjąć mięso z rosołu. Obrać ze skór , chrząstek i kości .
W garnku rozgrzać tłuszcz . Wsypać mąkę . Wymieszać . Po woli wlewać śmietankę , a potem ciepły rosół. Wsypać koper. Zagotować. Doprawić solą , cukrem , maggi i sokiem z cytryny . Włożyć kawałki kurczaka .
Podawać najlepiej z ryżem
Wyjąć mięso z rosołu. Obrać ze skór , chrząstek i kości .
W garnku rozgrzać tłuszcz . Wsypać mąkę . Wymieszać . Po woli wlewać śmietankę , a potem ciepły rosół. Wsypać koper. Zagotować. Doprawić solą , cukrem , maggi i sokiem z cytryny . Włożyć kawałki kurczaka .
Podawać najlepiej z ryżem