pelargoniab12

pelargoniab12

Szef Kuchni
[Przepisów: 81]

Gotowany kurczak z rosołu

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Najlepiej smakuje z sosem koperkowym

Gotowany kurczak z rosołu

Składniki:

Gotowany kurczak z rosołu

 

  • mięso gotowanego kurczaka obrane z kości , skór i chrząstek
  • 1 szklanka rosołu
  • 1 szklanka słodkiej śmietanki
  • 4 łyżki masła
  • 1 łyżka oleju
  • 3 łyżki maki
  • 1 pęczek koperku
  • sok z cytryny
  • sól
  • szczypta cukru
  • maggi

 

Sposób przygotowania:

Gotowany kurczak z rosołu
Aby podać gotowanego kurczaka z rosołu w sosie koperkowym trzeba :
Wyjąć mięso z rosołu. Obrać ze skór , chrząstek i kości .
W garnku rozgrzać tłuszcz . Wsypać mąkę . Wymieszać . Po woli wlewać śmietankę , a potem ciepły rosół. Wsypać koper. Zagotować. Doprawić solą , cukrem , maggi i sokiem z cytryny . Włożyć kawałki kurczaka .
Podawać najlepiej z ryżem