Martynkaw

Martynkaw

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 72]

Gotowany sernik

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Gotowany sernik na herbatnikach.

Gotowany sernik

Składniki:

Gotowany sernik

 

  • 1 kg twarogu
  • 4 jajka
  • budyń śmietankowy
  • 1,3 szkl. cukru
  • cukier waniliowy
  • 1/3 kostki margaryny lub masła
  • harbatniki do wyłożenia tortownicy
  • ewentualnie polewa czekoladowa

Sposób przygotowania:

Gotowany sernik
Twaróg przepuścić dwa razy przez maszynke, włozyć do garnka. Dodać tłuszcz, cukier, cukier waniliowy i rozbełtane jajka. Dokładnie wymieszać i doprowadzić do bąbelkowania, wówczas dodać proszek budyniowy i poczekać aż masa zacznie gęstnieć. Wylać na wyłożone w formie harbatniki. Po wystudzeniu można polać polewą czekoladową.