Sposób przygotowania:
Gotowany sernik kokosowy
Do garnka o grubym dnie wkładamy pokrojone masło, ser twarogowy i twaróg, oba cukry oraz wbijamy jajka. Zagotowujemy na małym gazie i mieszamy, żeby masa zrobiła się gładka.
Budynie i mąkę kokosową mieszamy z mlekiem i wlewamy do gotującej się masy sernikowej. Mieszamy i chwilę gotujemy, aż masa zrobił się gęsta. Wsypujemy wiórki kokosowe i mieszamy.
Odstawiamy do lekkiego przestudzenia.
Blaszkę wykładamy folią aluminiową i na dnie układamy herbatniki. Na ciastka przekładamy 1/2 masy sernikowej i wyrównujemy.Układamy herbatniki i wykładamy na nie resztę masy sernikowej. Na masie sernikowej układamy herbatniki. Odstawiamy do wystudzenia i wstawiamy do lodówki, najlepiej na całą noc. Dekorujemy polewą i wiórkami kokosowymi.
Budynie i mąkę kokosową mieszamy z mlekiem i wlewamy do gotującej się masy sernikowej. Mieszamy i chwilę gotujemy, aż masa zrobił się gęsta. Wsypujemy wiórki kokosowe i mieszamy.
Odstawiamy do lekkiego przestudzenia.
Blaszkę wykładamy folią aluminiową i na dnie układamy herbatniki. Na ciastka przekładamy 1/2 masy sernikowej i wyrównujemy.Układamy herbatniki i wykładamy na nie resztę masy sernikowej. Na masie sernikowej układamy herbatniki. Odstawiamy do wystudzenia i wstawiamy do lodówki, najlepiej na całą noc. Dekorujemy polewą i wiórkami kokosowymi.