Sposób przygotowania:
Gotowany sernik koksowy na herbatnikach
Wiórki kokosowe zmielić lub zmiksować w blednerze. Ser zmiksować blenderem lub zmielić w maszynce. Dodać żółtka, cukier puder oraz wiórki koksowe. Margarynę pokroić w kostkę i dodać do garnka. Postawić na ogień, zagotować aż składniki się połączą. Zdjąć z ognia. Jeśli blednowaliście ser, to teraz gdy jest ciepły jeszcze raz zblednować. Następnie dodać proszek budyniowy i wymieszać. Postawić ponownie na ogień i doprowadzić do wrzenia. Znów zdjąć z ognia. Lekko przestudzić. Keksówkę wyłożyć herbatnikami. Wylać połowę masy serowej. Następnych 8 herbatników, sklejać po 2 smarując nutellą. Tak przygotowane herbatniki wyłożyć na masie serowej. Lekko docisnąć. Wyłożyć resztę masy serowej. Ostudzić i odstawić sernik na całą noc. Dekoracja: Kolejnego dnia delikatnie wyjąć sernik z formy. Do miski przelać śmietankę, dodać cukier puder i wstępnie ubić. Następnie wsypać czekoladę w proszku i ubić na sztywno. Posmarować wierzch sernika i odłożyć na godzinę do lodówki. Smacznego!