Sposób przygotowania:
Sernik na zimno "morska fala"
Ciastka drobno kruszymy i łączymy z rozpuszczonym masłem. Masą wykładamy dno i boki tortownicy i mocno ugniatamy. Wstawiamy blaszkę z ciasteczkowym spodem do lodówki.
Każdą z galaretek rozpuszczamy osobno w 1 szklance gorącej wody i odstawiamy. Twaróg dzielimy na dwie części i przekładamy do dwóch różnych misek. Do jednej części twarogu wlewamy przezroczystą galaretkę a do drugiej turkusową i miksujemy . Kiedy masy serowe zaczną tężeć na przemian wlewamy je do blaszki na ciasteczkowy spód (po 4 łyżki masy). Czynność powtarzamy, aż skończą się masy sernikowe. Wstawiamy ciasto do lodówki do stężenia. Śmietankę ubijamy z cukrem pudrem i dekorujemy górę sernika. Posypujemy odrobiną spiruliny (lub cukrem niebieskim) i układamy owoce. Smacznego.
Każdą z galaretek rozpuszczamy osobno w 1 szklance gorącej wody i odstawiamy. Twaróg dzielimy na dwie części i przekładamy do dwóch różnych misek. Do jednej części twarogu wlewamy przezroczystą galaretkę a do drugiej turkusową i miksujemy . Kiedy masy serowe zaczną tężeć na przemian wlewamy je do blaszki na ciasteczkowy spód (po 4 łyżki masy). Czynność powtarzamy, aż skończą się masy sernikowe. Wstawiamy ciasto do lodówki do stężenia. Śmietankę ubijamy z cukrem pudrem i dekorujemy górę sernika. Posypujemy odrobiną spiruliny (lub cukrem niebieskim) i układamy owoce. Smacznego.
redakcja
slodkokwasnakuchnia1
dziękuje
iziona
slodkokwasnakuchnia1
Prawda? bardzo dziękuje
mocsłodkości