Sposób przygotowania:
Łatwy torcik bez pieczeniaETAP 1:
Herbatniki i płatki pokruszyć. Śmietanę podgrzać i rozpuścić w niej czekoladę. Maslo rozpuścić. Przelać razem ze śmietaną do ciastek i płatków. Wymieszać i wylepić tą masą dno tortownicy o średnicy 20cm. Wystudzić.
Banana pokroić na plasterki i ułożyć na spodzie.
2 szklanki mleka zagotować. W 3/4 szklanki mleka rozmieszać budyń, cukier waniliowy i kryształ oraz mąkę. Przelać na gotujące się mleko i ugotować gęsty budyń. Wystudzić i zmiksować z miękkim masłem. Trochę kremu odłożyć do dekoracji a resztę wyłożyć na banany. Na kremie ułożyć biszkopty.
Galaretkę rozpuścić w 400 ml gorącej wody. Wystudzić i wyłożyć na ciasto. Schłodzić w lodówce.
Krem przełożyć do szprycy i ozdobić wierzch ciasta. Wyjąć przed podaniem z tortownicy.