Sposób przygotowania:
Ciasto z kaszką i morelami
Całe jajka ubijamy z cukrem do białości, następnie zmniejszamy obroty robota i dolewamy cienkim strumieniem olej. Mąkę przesiewamy i mieszamy z proszkiem do pieczenia, szczyptą soli oraz kaszą manną, porcjami na zmianę ze śmietaną dodajemy do masy jajecznej, krótko mieszamy.
Ciasto przelewamy do formy ( 33 cm na 22 cm) wyłożonej na dnie papierem do pieczenia na wierzchu układamy pokrojone w cząstki morele.
Pieczemy w temp. 170 st około 30-35 minut po upieczeniu polewamy ozdobnie rozpuszczoną białą czekoladą z dodatkiem mleka.
Ciasto przelewamy do formy ( 33 cm na 22 cm) wyłożonej na dnie papierem do pieczenia na wierzchu układamy pokrojone w cząstki morele.
Pieczemy w temp. 170 st około 30-35 minut po upieczeniu polewamy ozdobnie rozpuszczoną białą czekoladą z dodatkiem mleka.