Sposób przygotowania:
Granaty.
Cebulę obrać,opłukać i pokroić w kostkę-zeszklić na małej ilości oleju.Pod koniec dodać posiekany czosnek.Ostudzić. Mięso wymieszać z jajkami, przyprawą Vegety, proszkiem z zupki Fit, bułką tartą i ostudzonymi cebulą i czosnkiem.Dobrze wyrobić.Podzielić na 9 części. Każdą porcję mięsa rozpłaszczyć na dłoni i na środku położyć czysty kapelusz pieczarki i słupek sera żółtego.Zlepić brzegi i utworzyć pokaźne kule. Smażyć na oleju ze wszystkich stron i albo dopiec w piekarniku, albo tak,jak ja włożyć na ok.2 minuty do mikrofalówki. Podałam z młodymi małymi ziemniaczkami z koperkiem i sałatą. Sałata: 6-7 liści sałaty strzępiastej, 1 ogórek gruntowy,3 plasterki pomidora suszonego w ziołach,2 łyżki oleju z suszonych pomidorów,1/2 łyżeczki ziół do sałatek Prymat,1 łyżka soku z cytryny. Sałatę opłukać i osuszyć, porwać na mniejsze kawałki.Ogórka obrać i pokroić na pół plastry. Olej z pomidorów,sok z cytryny i przyprawę do sałatek wymieszać.Połączyć z sałatą.Rozłożyć na talerzach i posypać pokrojonymi w paseczki suszonymi pomidorami.
Tit