lalunia

lalunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1993]

Grchówka na kościach wędzonych

  • 11
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Ciepła aromatyczna zupa :)

Grchówka na kościach wędzonych Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Grchówka na kościach wędzonych

 

  • kość wędzona 400 gram

 

  • Groch 1 szklanka 250 gram

 

 

 

 

 

  • majeranek na samym końcu dodajemy 1 łyżka

 

  • jarzynka do smaku

Sposób przygotowania:

Grchówka na kościach wędzonych
Kości wędzone przepołowić na połowę . Wlać do garnka ok 2,5-3 litry wody, dodać ziele angielskie, listek laurowy, marchewkę, i groch nie zapomnij cie o jarzynce . Gotować z 40 minut . Dodać ziemniaki pokrojone w kostkę i gotować jeszcze około 15 minut,  Zupę doprawić solą, pieprzem i koniecznie majerankiem. Zupa stygnąc zrobi się nieco gęsta. Podajemy z pieczywem u mnie to różnie bywa .
Grchówka na kościach wędzonych
Do garnka wlewamy wodę dodajemy marchew lisc ziele pieprz i jarzynkę
Grchówka na kościach wędzonych
Dodajemy ziemniaki i groch najlepiej ziemniaki dodac jak juz groch bedzie prawie ugotowany