Sposób przygotowania:
Kapusta z grochem i podsmażoną cebulką
Groch namoczyć na noc w letniej wodzie.
Następnego dnia ugotować go w wodzie w której się moczył do miękkości, nie rozgotować.
Kapustę opłukać (jeżeli jest zbyt kwaśna ) i drobno pokroić.
Zalać wodą , dodać przyprawy i gotować w odkrytym garnku około 30 minut do miękkości, odcedzić, połączyć z ugotowanym grochem.
Cebulę obrać podsmażyć na maśle do zeszklenia.
Podsmażoną cebulkę dodać do kapusty z grochem i wymieszać.
Następnego dnia ugotować go w wodzie w której się moczył do miękkości, nie rozgotować.
Kapustę opłukać (jeżeli jest zbyt kwaśna ) i drobno pokroić.
Zalać wodą , dodać przyprawy i gotować w odkrytym garnku około 30 minut do miękkości, odcedzić, połączyć z ugotowanym grochem.
Cebulę obrać podsmażyć na maśle do zeszklenia.
Podsmażoną cebulkę dodać do kapusty z grochem i wymieszać.