paula231406

paula231406

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 769]

Greckie penne

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

tania wycieczka do Grecji:)

Greckie penne

Składniki:

Greckie penne

 

 

Sposób przygotowania:

Greckie penne
Makaron w lekko osolonej wodzie gotujemy al dente tak jak zawsze. Odcedzamy go i przelewamy zimną wodą, odstawiamy. Oliwki kroimy w plastry. Ser za pomocą noża kroimy w kostkę. Bazylię płuczemy i otrzepujemy z nadmiaru wody. Pomidory dokładnie myjemy i każdego kroimy na pół. Następnie oprószamy je papryką, oregano, pieprzem i solą. Makaron łączymy z serem, pomidorami i oliwkami. Całość skrapiamy oliwą i posypujemy listkami bazylij.

Tagi:

makaron sery ser