Sposób przygotowania:
grejfruty z piekarnika
Grejpfruty umyć, przekroić. Z jednej strony odkroić trochę skórki aby owoc mógł "stać" w jednej pozycji, u góry wykroić wierzch i wydrążyć miąższ. Z odciętego wierzchołka wycisnąć sok. Jajka rozbić, oddzielić żółtka od białek. Żółtka utrzeć z połową cukru i cukrem waniliowym na puszystą masę, dodać mąkę i wyciśnięty sok. Delikatnie wymieszać. Ubić białka na sztywną pianę. W połowie ubijania wsypywać stopniowo resztę cukru. Pianę dodać do masy z żółtek i delikatnie wymieszać. Utworzoną masę nakładać do wydrążonych grejfrutów i ustawić je na blasze do pieczenia .Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piec około pół godziny. Po tym czasie wyjąć, oprószyć cukrem pudrem, posypać skórką z pomarańczy i udekorować listkami mięty.