Sposób przygotowania:
Grillowana cukinia
Cukinię dokładnie umyć i obrać w paski.
Pokroić w miarę
grube plastry, posypać solą, odstawić na 15 minut, wyedy wycieknie z niej woda, po 15 minutach zetrzeć ręcznikiem papierowym
nadmiar wody i soli.
Zmieszac oliwę z octem balsamicznym,pieprzem i ziołami ( w zależności od tego czy chcemy mieć bardziej lub mniej ziołową potrawę dodajemy ziół tylko trochę, lub całkiem sporo, wg optymalna ilość to tak pół łyżeczki). Włożyć cukinię do zalwy i odstawić na pół godziny. Po tym czasie grillować
plastry cukinni przez parę minut z każdej strony.
Pokroić w miarę
grube plastry, posypać solą, odstawić na 15 minut, wyedy wycieknie z niej woda, po 15 minutach zetrzeć ręcznikiem papierowym
nadmiar wody i soli.
Zmieszac oliwę z octem balsamicznym,pieprzem i ziołami ( w zależności od tego czy chcemy mieć bardziej lub mniej ziołową potrawę dodajemy ziół tylko trochę, lub całkiem sporo, wg optymalna ilość to tak pół łyżeczki). Włożyć cukinię do zalwy i odstawić na pół godziny. Po tym czasie grillować
plastry cukinni przez parę minut z każdej strony.