reanja

reanja

Złoty Ekspert
[Przepisów: 627]

Grillowana cukinia na zimę

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Cukinię można mieszać z młodymi patisonami i bakłażanami- przygotowanymi w ten sam sposób

Grillowana cukinia na zimę

Składniki:

Grillowana cukinia na zimę

 

  • Młoda cukinia
  • Zalewa
  • 5 szklanek wody
  • 15 łyżek oleju/ oliwy
  • 3/4 szklanki octu
  • 1 szklanka cukru
  • 2 płaskie łyżeczki soli
  • 1 płaska łyżeczka pieprzu
  • konserwowania ogórków lub kminek, gorczyca, marchewka,czosnek, ziele angielskie i liść laurowy w/g uznania

Sposób przygotowania:

Grillowana cukinia na zimę
Cukinie (można mieszać z patisonami i bakłażanami) kroimy na 0,5cm plasterki i grillujemy. Obsmażone układamy warstwami w słoikach 0,33ml i przekładamy przyprawami ( 1 łyżka w sumie na słoik plus dodatkowo 1 ząbek czosnku) Zalewamy przygotowaną wcześniej i ostudzoną zalewą. Słoiki zakręcamy i pasteryzujemy 8-10 minut. Odwracamy i pozostawiamy do ostudzenia